ASSAM POLICE REASONING TEST PAPER-1

ASSAM POLICE REASONING TEST PAPER-1
                          Judge Yourself
   
                                                                        Time:40 min.
NOTE:
1.Read the all questions properly if any doubt let us know by commenting below the post.
2.Try to finished these 20 Questions within 40 minute.
3.After finishing paper dont forget to submit your mark you obtained on this test paper-1.
4.we will announced top 5 participant who got highest mark.
5.Use google Crome in desktop mood for better look of the page.



Questions.

A. Find the odd word/letters/number from the given alternatives.

1. a. JG                b. RN               c. NJ              d. UQ


2. a. 22                 b.12                   c.15               d.18
Answer-A

3.  a. Speed post              b.SMS
     c.Letter                       d.Money Order
Answer-B
 
4.  Find the Missing Number

    5   4    3
    6   7    8
    4   2    ?

a.5      b.3    c.6     d.10
Answer-C

5. DJMO:DMIO::JUVR:?

a.JUVR        b.JVRU       c.JVUR       d.JRVU

Answer-C

6.FRENCH:FRANCE::DUTCH:?

a.HOLLAND       b.FIJI        c.NORWAY        d.SWEDAN

Answer-A

7.  4:19::7:?

a.52   b.28     c.49      d.68
Answer-A


8.  BOOK:LIBRARY::TREE:?

a.FRUIT     b.FURNITURE    c.SHADE       d.FOREST
Answer-D

9.If  STOVE is coded as EVOTS  and CANDLE is coded as ELDNAC,Then REPORT is coded as ?

a, PORTRE      b.SFQPSU       c.QDONQS       d.TROPER
Answer-D

10.If 2=0,  3=3,   4=6,  5=9, then 7=?

a.16      b.15    c.18       d.12
Answer-B

11.
             ASSAM POLICE REASONING TEST PAPER-1
Answer-D

12.  0.15,  0.3,  ?  ,  1.2,   2.4

a.  4.8      b.  0.9     c. 0.6       d.  0.06
Answer-C
13.   


Answer-A
14.A florist had 133 roses, she sold 5/7 of them.How many roses had she left?

a. 57    b. 38     c.  58     d.  19
Answer-B


15.




Answer-B

16.From the given alternative words,select the word which cannot be formed using the letters of the given words.

INTERDEPENDENT

a.RETREAT
b.DEEPEN
c.DEPEND
d.REPENT
Answer-A

17.
Answer-D



18.Which one of the given responses would be a meaningful order of the following:


a.Child
b.Profession
c.Marriage
d.Infant
e.Education

A.  a,c,e,b,d
B.  b,a,d,c,e
C.  e,d,a,c,b
D.  d,a,e,b,c
Answer-D


19.MANGO:FRUIT::POTATO:?

a.ROOT
b.FRUIT
c.STEM
d.FLOWER
Answer-C


20.Loksabha:Speaker::Rajyasabha:?

a.Prime Minister
b.Deputy Speaker
c.Vice Presedent
d.Presedent
Answer-D




COUNT YOUR MARK AND SHARE ON COMMENT SECTION 

Best of Luck.


  

Comments

Post a Comment