Shopping On Amazon 30% off Now

Monday, 21 May 2018

Gk test Paper Part-I

Sanjit Mobile Vs Android World
                                                            Gk test Paper Part-I


Equally Important for RRB/SSC/Banking
Questions are collected from Past exam Paper.
Gk Test paper
Questions

1.Universal adult franchise shows that India is a Country which is
A.Democratic
B.Sovereign
C.Secular
D.Socialist
Ans-A

2.How many fundamental duties are there in our Indian Constitution?
A.12
B.8
C.11
D.9
Ans-C

3.In which year was Anti-Defection Bill Passed by the Indian Parliament?
A.1990
B.1995
C.1980
D.1985
Ans-D

4.The World Trade Organisation(WTO)Came  into effect in
A.1995
B.1997
C.1990
D.1993
Ans-A

5.Which article of the constitution enjoys the State to establish village Panchayat ?
A.Article44
B.Art.57
C.Art.32
D.Art.40
Ans-D

6.The word Buddha means
A.An Enlightened one
B.A wandered
C.A Conqueror
D.A Liberator
Ans-A

7.1917 is known for
A.End of the world war I
B.The Russian Revolution
C.Battle of Trafalgar
D.Battle of Waterloo
Ans-B

8.what is meant by Capital Gain
A.Appreciation in the money value of assets
B.Additions of the capital invested in a bussiness.
C.Part of profits added to the capital
D.None
Ans-A

9.Which of the schemes of government of India makes Indian cities free from slums?
A.Rajiv awas yojana
B.Antyodaya
C.Indra awas yojana
D.Central Rural sanitation programme.
Ans-A

10.Indian Economy is a
A.Capitalistic economy
B.Centralised economy
C.Mixed economy
Ans-D

11.Who is called father of economics ?
A.Adam smith
B.Alfred Marshall
C.Max Muller
D.Karl Marx

12.The longest river in the world is
A.Brahmaputra
B.Amazon
C.Ganga
D.Nile
Ans-D

13.The main function of palisade parenchyma in leaf is
A.Respiration
B.Photosynthesis
C.Transpiration
D.Conduction
Ans-B

14.The harmful substances produced by the microbes are known as
A.Hormones
B.Toxins
C.Antibiotics
D.Pollutant
Ans-B

15.For immediate enery production in cell,one should take
A.Vitamin C
B.Sucrose
C.Glucose
D.Proteins
Ans-C

16.In human body Ligaments are made up of
A.yellow fibres only
B.yellow fibres and muscle fibred
C.white fibres and some yellow elastic fibres
D.white fibres only.
Ans-C

17.Which one of the following type of Malaria is pernicious malaria?
A.Tertian
B.Malignant
C.Vivax
D.Relapse
Ans-B

18.Who wrote the book Systema Nature
A.Darwin
B.Linnaeus
C.Lamarck
D.Buffon
Ans-B

19.U.N.O was founded in the year
A.1950
B.1953
C.1945
D.1946
Ans-C

20.The first to Invade India were the
A.Persians
B.Arabs
C.Aryans
D.Greeks
Ans-C

21.The largest fresh water lake in India is
A.wular lake
B.Nainital Lake
C.Dal lake
D.Bhimtal lake
Ans-A

22.Lungs of a plant are
A.Flower
B.Roots
C.Leaves
D.Stems
Ans-C

23.Our atmosphere is devided into....layer.
A.4
B.5
C.2
D.3
Ans-B

24.An eartquake is also known as
A.Tremor
B.Temper
C.Teacher
D Quark
Ans-A

25.Fifth generation Computers are
A.Data Interpreters
B.Data Controller
C Data Processor
D.Knowledge Processors.
Ans-D

26.Who is the writter of A Suitable Boy
A.Arundhati Roy
B.Khuahwant Singh
C.Vikram seth
D.Chetan Bhagat
Ans-C


Any isuue let us know by Comment-

Gk test Paper Part-I
gk

0 komentar:

Post a Comment